Театральний трилер: у ДРАМіКОМі готують прем’єру

0
10


У квітні у Дніпровському академічному театрі драми та комедії відбудеться прем’єра вистави «Тваринні інстинкти».

Це драматичний трилер за п’єсою «Звірині історії» сучасного американського драматурга Дона Нігро.

Про це Відкритому розповіли головний режисер Дніпровського академічного театру драми та комедії Антон Меженін та акторка Діана Данилюк.

Над виставою актори ДРАМіКОМу працювали з листопада 2023-го. Жанр театрального трилеру відрізняється від інших подачею та сприйняттям глядача, якого тримають у напрузі від початку до кінця постановки. Ця вистава грається при зачиненій завісі.

«Тваринні інстинкти» стануть справжнім відкриттям для тих, хто любить випробовувати нові емоційні грані театрального мистецтва. У нашій прем’єрі дуже багато гумору, але теми підіймаються досить серйозні – наркозалежність, алкоголізм, безхатьки, проституція, складні стосунки. Тут прослідковується й соціальний посил. З глядачем ми будемо спілкуватися максимально емоційними, навіть різкими засобами. Впевнені, що всі, хто відвідає цю виставу, буде у приємному позитивному стресі. Глядач порине у театральний світ, і з відкритим ротом спостерігатиме за тим, чого ще не бачив”, – наголошує Антон Меженін.

Театрали описують нову прем’єру як різке мистецтво з чорним гумором, що не залишить байдужим нікого.

“У цій виставі я граю чотири ролі: індичку, мишу, кішку, папугу. Складність полягає саме в тому, що треба передати цих персонажей так, щоб вони не були схожі на мене, я на них, і вони – між собою. Пластика, голос, костюми, грим… Це все треба змінювати просто на ходу. А психологічно переналаштуватися на іншого героя непросто. Наприклад, мишку я гратиму у формі монологу, вона бореться із дуже сильною наркозалежністю, бо всі її друзі та рідні загинули через це. Хочу, щоб кожен замислився про своє життя, його цінність, та те, що робить людей щасливими”, – говорить Діана Данилюк.

Виставу “Тваринні інстинкти” можна побачити 12, 13, 28 квітня та 17 травня у Дніпровському академічному театрі драми та комедії.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here