У Дніпрі створили український ударний БПЛА

0
93


Володимир Яценко – радіофізик, який захоплюється авіацією. Він пілот гелікоптера. Оскільки наразі небо закрите для цивільних, чоловік вирішив створити безпілотник. Про це повідомляє nashemisto.dp.ua.

Команда розробників поставила собі завдання втілити дуже ефективний і дешевий дрон. Наразі вже готовий прототип, який можна модифікувати під потрібне бойове завдання протягом години.

“Є такий показник – ймовірність подолання РЕБ та ППО противника. За розрахунками він у нас один із найкращих через застосування нових технологій, а його дешевизна нівелює збитки від його втрати при виконанні бойового завдання. У нас був випадок, коли один із безпілотників, який ми передали ЗСУ, окупанти 10 днів не могли збити засобами ППО. Щоб його знищити, вони використали ракету БУК. Уявіть собі — проста практично базова модель БПЛА, яка коштувала не більше 5000 доларів, змусила ворога витратити ракету ціною 200 000 доларів”, – Розповів Яценко.

Випробування апарата вже завершено. Його особливість – штучний інтелект.

“Вже є перші результати, зараз робота ведеться над оптимізацією – із завданням повинен керуватися бортовий комп’ютер з обмеженими обчислювальними можливостями. Завдання безпосередньо штучного інтелекту – розпізнавання потенційних цілей у режимі реального часу з передачею координат ударним дронам, що працюють у групі з розвідником, та оператору БПЛА для ухвалення рішення”, – пояснив винахідник.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here