У художньому музею Дніпра відкрилась виставка еротичних картин

0
5


У Дніпровському художньому музеї відкрилась виставка скульптури та графіки Вадима Сідура, пише https://nashemisto.dp.ua/2024/07/01/u-khudozhnomu-muzeiu-dnipra-vidkrylas-vystavka-erotychnykh-robit-vadyma-sidura/

У одному з залів музею можна побачити роботи з циклу «Мутації». Завдяки їм перед глядачами відкривається постапокаліптичний світ, населений не людьми, а їхніми нащадками. Виглядають вони як дивні створіння, втім займаються суто людськими справами.


“Вадим Сідур звертався до графіки, скульптури та інших практик. Він був впевнений, що Третю світову війну наша цивілізація не переживе. Саме такі постапокаліптичні думки знайшли відображення у «Мутаціях». Провідною фішкою їх робіт є сексуальність. Навіть із сьогоднішнього погляду ці роботи епатажні, що вже казати про ту епоху, коли вони створювались”, – зазначив на відкритті виставки Володимир Маліков, завідувач Музею Вадима Сідура.

До Дніпра 15 літографій з циклу «Мутації», а також дві скульптури – «Пам’ятник загиблим дітям» та «Треблінка» – потрапили завдяки Карлу Аймермахеру. Він був близьким другом Вадима Сідура за його життя і зберігає у Берліні великий творчий архів нашого земляка. Більшість робіт створені наприкінці 1960-х років.

Виставка розрахована на відвідувачів віком 18+. Адреса музею – вул. Шевченка, 21.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here