В Україні визначать непрацюючі виробництва, щоб активувати ресурси задля зміцнення економіки

0
51


Економіка України під час війни має працювати на повну потужність, задовольняючи найголовніші суспільні потреби воєнного часу. Тому в Україні визначатимуть обсяг і перелік виробничих потужностей, які тимчасово не використовуються або використовуються не на повну. Водночас завданням уряду, профільних міністерств та відомств має стати створення системи мобілізаційних завдань, що дозволить пришвидшити та зробити привабливими для бізнесу процеси відновлення, запуску або релокації виробничих потужностей, що вимушено простоюють.

«Наразі багато виробничих потужностей зруйновані внаслідок бойових дій або знаходяться під окупацією. Але неприпустимою є ситуація, коли виробництва простоюють у відносно безпечних та тилових регіонах, а життєво необхідна армії та громадянам продукція, яка може вироблятися в Україні, імпортується. Ресурси, які потрібні для оборони та задоволення найнеобхідніших потреб людей, мають бути мобілізовані та працювати на країну. Саме через діалог з місцевою владою та бізнесом необхідно визначити можливості та умови відновлення, запуску чи релокації виробництва товарів, необхідних для сектору безпеки та оборони, задоволення базових потреб мешканців регіону або таких, що мають експортний потенціал», – сказала голова “Слуги Народу” Олена Шуляк.

У Верховній Раді України мають невідкладно ініціювати та ухвалити законодавчі механізми та інструменти, які полегшать і пришвидшать відновлення, запуск або релокацію виробничих потужностей, що вимушено простоюють; створять податкові або інші стимули для бізнесу відновлювати, підтримувати та розвивати виробництво необхідних товарів у пріоритетних секторах під час війни, перепрофільовувати або переналаштовувати виробництво.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here