Кількість отримувачів субсидій на Дніпропетровщині зросте

0
24


На опалювальний період 2023-2024 років житлову субсидію перерахують автоматично всім, хто раніше її отримував. Через зростання тарифів на електроенергію очікується збільшення кількості домогосподарств, які зможуть користуватися пільгами на житлово-комунальні послуги. Користувачів субсидій стане більше приблизно на 20% порівняно з минулим опалювальним сезоном.

Про це у програмі «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий» розповіла начальниця відділу контролю за правильністю нарахування житлових субсидій і пільг ГУ Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Ольга Волобуєва.

З її слів, при розрахунку субсидії з початку опалювального періоду враховуються доходи за І-ІІ квартали, а розмір пенсійної виплати – за серпень поточного року. Пенсійним фондом здійснено автоматичний перерахунок житлових субсидій з урахуванням підвищеного тарифу на електроенергію для споживачів з 1 червня 2023 року.

«Перерахунок було здійснено на підставі інформації від надавача відповідної послуги автоматично без звернення громадян. Наразі пільгами на житлово-комунальні послуги в Дніпропетровській області користуються майже 131, 9 тис. осіб. Очікуємо, що кількість користувачів субсидіями в опалювальний період зросте на 20%», – зазначила Ольга Волобуєва.

Спікерка також акцентувала на обставинах, за яких можуть позбавити субсидії: зміна місця проживання заявника; купівля майна (квартири, будинку, транспортного засобу, земельної ділянки) на суму, що перевищує 50 тис. грн., та не повідомлення про цю обставину ПФУ; подання недостовірних відомостей про склад домогосподарства, членів сімей, майновий стан; смерть заявника.

«Для тих, хто оформлює субсидію вперше, заяви та документи необхідно подавати до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду. Їх також можна надіслати поштою в електронній формі або скористатися мобільним додатком Пенсійного фонду України», – додала Ольга Волобуєва.

Додаткову інформацію про порядок призначення субсидії можна знайти на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here