Мовний скандал у Дніпрі: викладачка медуніверситету потрапила до лікарні

0
49


Викладачка Дніпровського державного медичного університету, яку звинувачують у цькуванні студентки за спілкування українською, потрапила до реанімації.

У Дніпровському державному медичному університеті розгорівся скандал через викладачку, яка під час практичного заняття заборонила студентці третього курсу відповідати на запитання українською мовою. Вона вимагала, аби дівчина в її аудиторії говорила виключно російською. Як повідомив омбудсман Дмитро Лубінець, ситуація набула розголосу. Жінку почали цькувати, її забрала швидка. Наразі вона в реанімації.

“І хоч до мене, як омбудсмана України, звернення не надходило, проте мій представник у Дніпропетровській області Михайло Карпенко здійснив візит до навчального закладу та поспілкувався зі студентами, викладачами та ректором. Мета – встановити, чи справді відбулася дискримінація за будь-якою ознакою та чи була проявлена мова ворожнечі”, – зазначив Дмитро Лубінець.

Омбудсман розповів, що його представник дізнався, що зі сторони викладачки ймовірно було порушення. Тому до неї можливо застосування дисциплінарного стягнення за рішенням комісії.

“Звичайно, що якщо є порушення – винний має понести покарання. Але має бути соціальна справедливість! Адже порушення однієї людини – це не привід для узагальнення та подальшого цькування! Тому, як омбудсман України, я засуджую дискримінацію учасників освітнього процесу, але й засуджую мову ворожнечі!”, – наголосив омбудсман.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here