Мовний вартовий: у Дніпрі запускають проект із захисту української мови

0
54


У Дніпрі громадські діячі ініціюють запуск проекту із захисту української мови “Мовний вартовий”.

Про це розповідає Відкритий із посиланням на Facebook-сторінку міського активіста Сергія Тютюнника. З 16 січня 2021 року набула чинності стаття закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Зокрема, однією з вимог цього законодавчого акту є використання української мови під час спілкування з клієнтами у сфері обслуговування, а також на будь-яких носіях зовнішньої реклами. Проте у Дніпрі це не стало нормою, вважає Сергій Тютюнник. Тому він зі своїми однодумцями поставили перед собою завдання створити та реалізувати проект “Мовний вартовий: за українську мову в місті Дніпро”.

Всім бажаючим пропонується робити фотографії та відеофіксацію порушень та надсилати ці матеріали до громадської організації “Січеславська Просвіта”, яка бере на себе весь адміністративний та юридичний супровід подібних звернень громадян.

“Ми формуємо скарги на порушення до відповідних установ, у тому числі в офіс Уповноваженого із захисту державної мови. Будемо інформувати громадськість про перебіг справ та притягнення порушників до відповідальності. Наша мета шляхом популяризації української мови та покарання порушників закону забезпечити використання державної мови у Дніпрі як обов’язкової під час обслуговування споживачів”, – написав Сергій Тютюнник.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here