Нікопольщина рік під обстрілами: масштаби руйнувань за цей час

0
17


Увечері 12 липня 2022 року ворог вперше накрив місто Нікополь «Градами» з берега Енергодара. У поліції назвали кількість загиблих і поранених людей за цей час, а також розповіли про масштаби руйнувань і оприлюднили спогади постраждалих та правоохоронців, передає Nikopolnews.

12 липня 2022 року вперше з ракетних систем залпового вогню та важкої артилерії війська рф здійснили обстріл Нікополя з тимчасово окупованої території Запорізької області. 16 липня ворожі снаряди поцілили по багатоповерхівках, де під завалами зруйнованого будинку загинуло двоє людей. З цього часу почався відлік воєнних злочинів окупантів на території Нікопольського району, який триває і до цього часу.

На сьогодні на лінію «102» Нікопольського РУП надійшло понад 6,5 тисяч повідомлень про пошкодження майна на 4-х тисячах об’єктів, серед яких – приватні будинки, школи, садочки, магазини, адмінбудівлі, машини тощо.У поліції кажуть, що у Нікополі немає жодного безпечного району, який би не потерпав від прильотів російських снарядів.

Під постійними обстрілами перебуває 6 громад та понад 10 населених пунктів Нікопольського району. У самому районному центрі немає жодного району, куди б не прилітало вороже залізяччя. Від атак російських окупантів постраждало вже 213 місцевих мешканців, серед яких 12 дітей. На жаль, 43 людини загинуло.

Джерело: nikopol.nikopolnews.net
Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here