Судитимуть злочинну організацію, яка під «кришуванням» правоохоронців збувала наркотики у Павлограді

0
30


ДБР завершило розслідування щодо злочинної організації, яка під «кришуванням» правоохоронців займалась масштабним збутом наркотичних та психотропних речовин у Павлограді Дніпропетровської області.

Обвинувальні акти направлено до суду.

Злочинну організацію було викрито наприкінці 2021 року в результаті масштабної спецоперації ДБР та Нацполіції.

Встановлено, що організовували наркобізнес уродженець Грузії та двоє колишніх правоохоронців, які у свій час обіймали керівні посади, у тому числі в підрозділах по боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів.

Всього до складу злочинної організації входило 14 осіб. Організація налагодила систематичне виготовлення наркотиків у Павлограді Дніпропетровської області. При цьому, можливих конкурентів «зачищали» співробітники правоохоронних органів, які займали керівні посади у місті.

ДБР задокументувало отримання хабарів цими правоохоронцями.

Працівниками ДБР також встановлені факти того, як зловмисники розповсюджували наркотики серед неповнолітніх, навмисне підсаджуючи їх на системне вживання та з примусом до розповсюдження.

Крім того, зафіксовані випадки катування громадян правоохоронцями, які входили до складу групи.

Відносно 6 осіб з-поміж учасників злочинної організації судом вже винесено обвинувальні вироки в участі в злочинній організації та збуті наркотичних речовин (ч. 3 ст. 307 та ч. 2 ст. 255 КК України).

Інші учасники злочинної організації, у тому числі три діючих правоохоронці, обвинувачуються у створенні та участі у злочинній організації, катуванні, виробництві та збуті наркотиків, наданні та одержанні неправомірної вигоди (ст. 127, 307, 255, 369, 368 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here