У Дніпрі борються з шахрайськими call-центрами

0
11
Pensive it professional checking mail on laptop computer while calling on smartphone device.Bearded young man talking on mobile phone during remotely work at modern netbook using wireless internet
На засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування можливих фактів незаконної діяльності у сфері фінансових послуг та ринків фінансових послуг, обговорювалася боротьба із шахрайськими кол-центрами. Участь у засіданні також взяв голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук та представники силового блоку.

«Кол-центри – це загроза національної безпеки. Ганебне явище нашого часу, джерело витоку фінансів з держави. Деякі виправдовують роботу кол-центрів тим, що вони начебто дурять росіян і білорусів, чим допомагають нам перемогти. Але насправді, їхніми жертвами стають наші громадяни, пенсіонери, волонтери, військовослужбовці, внутрішньо-переміщені особи. Є випадки, що кол-центри залучають до своєї роботи дітей віком 14-15 років через соцмережі. Що вийде у майбутньому з дітей, яких вже з дитинства вчать і дають інструкцію, як дурити інших?», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради від “Слуги Народу” Микола Лукашук.

Схема роботи кол-центрів: шахраї видають із себе працівників банку, телефонують людям, дізнаються дані карток: номери, CVV-коди, термін дії та одноразові паролі, та привласнюють гроші потерпілих. Сьогодні у Дніпропетровській області шахраям активно протидіють працівники Нацполіції, кіберполіції, прокуратури та інших силових органів. Правоохоронні органи ведуть досудові розслідування.

Вже припинено незаконну діяльність значної кількості кол-центрів. Народні депутати вже готують законодавчі ініціативи та зміни, які суттєво підсилять кримінальну відповідальність саме за цей вид шахрайства. Та виокремлять роботу кол-центрів в окремий склад злочину, з окремою правовою кваліфікацією.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here