У Дніпрі обладнали підземну лікарню

0
23


Лікарню під землею обладнали в одному з медзакладів Дніпра. Спочатку просто приводили до ладу притулок, щоб у разі ракетних атак пацієнти могли бути в безпеці, а в підсумку вийшли повноцінно обладнані операційна зала, палати та інші необхідні приміщення, повідомляє FREEДОМ.

Лікарі кажуть, що тепер там можна продовжувати надавати допомогу хворим попри обстріли й відсутність електроенергії.

“Зробили підлогу, стіни. Ви бачите, це фактично госпіталь під землею. Тут є операційні, палати інтенсивної терапії, палати для кожного відділення. Пацієнти кожного відділення знають, яка палата закріплена за відділенням, й вони можуть під час небезпеки спуститися та залишатися там стільки, скільки потрібно”, — каже генеральний директор лікарні Олексій Власов.

Анастасія з донькою в лікарні другий тиждень — за цей час сигнал тривоги лунав не раз. Вони спускалися в обладнане укриття: вночі дитина тут могла доспати до ранку.

“Якщо вночі тривога — ми спускаємося в укриття. Тут є ліжка, де можна і полежати, і посидіти. Усі зручності є”, — зазначає Анастасія.

У коридорах облаштували зони відпочинку з мультимедіа та дитячі куточки. Зробили запас води, медикаментів та продуктів. Встановили альтернативні джерела енергії на випадок блекаутів.

“У цьому була дуже велика необхідність для нашої лікарні. Тому що в такі складні часи, в які ми зараз живемо в нашій країні, у нас повинно бути таке місце, де ми можемо надавати медичну допомогу якісно, не боячись, що виникнуть якісь питання з безпеки наших пацієнтів і нашого персоналу”, — сказала дитяча лікарка-гінекологиня Ольга Мальцева.

Повноцінну лікарню під землею медикам допомогли обладнати західні партнери. Тепер тут можуть проводити невідкладні операції та надавати допомогу за будь-яких обставин.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here