У Дніпрі відкрили автошколу, де людей з інвалідністю навчають керувати вантажівками

0
11


У Дніпрі відкрилася перша в Україні автошкола, де люди з інвалідністю можуть навчитися кермувати вантажівками та отримати категорію С1.

Про це повідомляє МВС. Наразі українці з інвалідністю можуть навчитися керувати лише легковими автомобілями. Однак у Міністерстві внутрішніх справ запускають пілотний проєкт з навчання людей з інвалідністю на отримання водійських прав категорії С1.

Перших водіїв навчатимуть у Дніпрі. Поки що МВС тестує запит на цю послугу. Якщо виявиться, що попит на таке навчання є, тоді школи відкриють і в інших містах України. У МВС вважають, що відповідне навчання могло б дати людям з інвалідністю додаткову можливість працевлаштування. Курс традиційно складається з теоретичної частини підготовки, яка триває 74 години, та практичної — 58,5 годин. Учні будуть проходити практику в автошколі на спеціально обладнаному автомобілі Форд Транзит із ручним керуванням.

Навчатися можуть люди з порушенням опорно-рухового апарату, порушенням функцій слуху та зору, які отримали дійсну на дату подання документів медичну довідку форми №083/о.

Для вступу необхідно заповнити заяву на ім’я керівника автошколи та підготувати: копію паспорта громадянина України; копію облікової картки платника податків; медичну довідку форми №083/о; фотокартку розміром 3,5 х 4,5 см. У Дніпрі школа діє на базі Університету внутрішніх справ, що на проспекті Гагаріна, 26. +38 (067) 636-97-40 (керівник автошколи).

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here