Вербуватівська амбулаторія розпочинає нове життя

0
0

24 жовтня 2024 року відбулося урочисте відкриття модернізованої за грантові кошти Уряду Німеччини Вербуватівської амбулаторії у с. Вербуватівка (Дніпропетровська область).

Комплексну модернізацію амбулаторії профінансовано Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) з коштів гранту Уряду Німеччини наданих через KfW у межах проєкту УФСІ 7.

Ремонт проходив у два етапи – у 2023 році виконанозовнішні роботи, а у 2024 – внутрішні. Відремонтованоприміщення загальною площею 590 м², оздоблено та утепленофасад та фундамент, улаштовано вимощення, замінено вікна та двері, капітально відремонтовано покрівлю, улаштовановодостічну систему, ганки та пандуси, замінено інженерні мережі, проведено внутрішні роботи та встановлено сантехніку.

Загальна вартість будівельних робіт та супутніх витрат склала 26,37 млн грн.

Крім того, з метою покращення надання медичних послуг для закладу було закуплено монітор пацієнта, автоматичний гематолігічний аналізатор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, 12-канальний кардіограф, мішок Амбу, тонометри,інфрачервоні термометри, небулайзер, пульсоксиметри, різноманітні швидкі тести та засоби індивідуального захисту на загальну суму 635 500 грн. Пацієнти можуть отримувати послуги лабораторного дослідження крові, робити кардіограму тощо.

Окремі представники закладу розвиток потенціалу цільових груп Проєкту шляхом проведення тренінгів/навчання для лікарів, керівників медичних закладів, посадових осіб, що відповідають за управління сферою охорони здоров’я у громадах-партнерах Проєкту.

Громадою з місцевого бюджету профінансовано водо та електропостачання під час проведення будівельних робіт, закупівлю медичних та офісних меблів, виконання робіт із пожежної безпеки, благоустрій прилеглої території.

У оновленій амбулаторії працює 3 лікаря та 6 осіб медичного персоналу, які тепер прийматимуть пацієнтів у просторих кабінетах з сучасним оснащенням. Амбулаторія обслуговує більше 3 000 мешканців.

Модернізацію амбулаторії проведено у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Поліпшення первинної сільської медицини. УФСІ VII», який фінансується Урядом Німеччини через Німецьку кредитну установу для розвитку (KfW) та виконується Українським фондом соціальних інвестицій.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here