Водоканал “Дніпро – Західний Донбас” передадуть у власність громад Дніпропетровщини

0
14


Передання водоканалу “Дніпро – Західний Донбас” у власність громад Дніпропетровщини вже підтримав Антимонопольний комітет України. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у Telegram-каналі.

За словами Лукашука, цей крок допоможе вирішити проблеми з подачею води до житла близько 300 тисяч мешканців Павлоградського та Синельниківського районів. До повномасштабного вторгнення державне підприємство “Водоканал “Дніпро – Західний Донбас” регулярно відключали за борги від подачі електроенергії. Вода до будинків громадян не подавалася. Вплинути на ситуацію обласна рада не могла, оскільки не мала повноважень.

“Тому ми вирішили діяти рішуче. Два роки тому разом із народними депутатами розробили та подали до Верховної Ради законопроект про передачу з державної у комунальну власність підприємств водопровідно-каналізаційного господарства. Верховна Рада проголосувала “за”. Президент України підписав ухвалений закон. Антимонопольний комітет підтримав таке рішення. Тепер чекаємо на відповідь Кабміну. Сподіваємось на позитивний. Отримавши “Дніпро – Західний Донбас” у спільну власність громад, Дніпропетровська обласна рада зможе модернізувати підприємство, провести необхідні ремонти та вирішити питання боргів”, – написав Микола Лукашук.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here