Кабмін заборонив видавати водійські права та техпаспорт за кордоном без оновлення даних

0
10


Чоловіки, які не оновили військово-облікові дані, не зможуть отримати чи обміняти водійські права або зареєструвати чи перереєструвати авто за кордоном. Таке рішення ухвалив Кабмін.

Якщо у реєстрі “Оберіг” немає інформації про оновлення особистих даних, чоловіки 18-60 років, які перебувають за кордоном України, не зможуть отримати посвідчення водія та зареєструвати авто. Це стосується як отримання нових документів, так і обміну.

Зокрема, закордонні представництва ДП “Документ” здійснюють адміністративні послуги з отримання, обміну або відновлення після втрати посвідчень водія, а також оформлення реєстрації або перереєстрації авто. Згідно з розпорядженням, ці послуги не поширюватимуться на чоловіків відповідного віку, про яких у Єдиному державному реєстрі військовозобов’язаних відсутня інформація про оновлення особистих даних або зняття з обліку.

Також заборонено пересилати та видавати відповідним громадянам України свідоцтво про реєстрацію авто та посвідчення водія, замовлені в електронному кабінеті водія інформаційної системи МВС, через Єдиний державний портал електронних послуг, зокрема за допомогою застосунку “Дія”. Замовлені документи не будуть пересилати у міжнародних поштових відправленнях.

В одній із областей України ТЦК почав надсилати повістки поштою майбутнім бійцям Збройних Сил. Першою випробовує ініціативу Волинь. Обласний військкомат розпочав розсилку повісток на оновлення даних рекомендованим листом.

Джерело: meta.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here