Активісти створюють Всеукраїнський інформаційний центр допомоги учасникам АТО та їх сім’ям

0
47

Активісти створюють Всеукраїнський інформаційний центр допомоги учасникам АТО та їх сім’ям

В Україні починає діяти Всеукраїнський інформаційний центр допомоги учасникам АТО та їх родинам: громадські працівники, активісти, волонтери юристи та психологи будуть надавати консультаційну допомогу солдатам і добровольцям, а також їхнім рідним. Ініціатором створення подібного Інформ-центру виступили представники організації Рух за справедливість спільно з благодійним фондом Ветеранів війни та учасників АТО.

Ми розуміємо, що мільйони людей в країні виявилися заручниками кризової економічної ситуації. Тому одним з найважливіших пріоритетів для нас є захист інтересів учасників антитерористичної операції, а також їх сімей – саме для цих цілей і був створений Всеукраїнський інформаційний центр , – повідомив голова ГО Рух за справедливість Іван Карасьов.

Основне завдання Всеукраїнського інформаційного центру – це соціальний захист і адаптація військовослужбовців, особливо постраждалих в ході бойових дій, а також, їх сімей. Звернувшись до нас по гарячій лінії (+ 380-50-331-66-73), всі ті, хто пов’язаний з проведенням АТО, зможуть отримати безкоштовну допомогу психологів, отримати консультацію з питань соціального захисту, медичного обслуговування та програмам реабілітації, а також з питань отримання статусу учасника АТО, – підкреслив президент благодійного фонду Ветеранів війни та учасників АТО Сергій Михайленко.

Насамперед, ми ставимо перед собою завдання підтримати і допомогти тим людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, яким необхідно отримати оперативну інформацію про їх права та гарантії. Звичайно, для вирішення всіх проблем, саме держава має розробити дієвий механізм підтримки учасників АТО та членів їх сімей. Громадськість та волонтери готові і тут допомогти владі в розробці всіх законодавчих ініціатив, – заявив громадський активіст Михайло Шкурін.

Війна ніколи не змінюється – це завжди смерть, страждання і каліцтва, фізичні і душевні. Кожна людина, яка вирушила на схід, назад повернеться вже не такою, якою була раніше. Тисячі людей втратили рідних, близьких, будинки … Тисячі людей втратили здоров’я, стали інвалідами. Ці люди потребують нашої допомоги, – заявив член правління фонду Ветеранів війни та учасників АТО Юрій Момот.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here