140 млн грн на 5 років: у Дніпрі затвердили програму сприяння територіальній обороні міста

0
92


Депутати Дніпровської міськради на 16-й сесії затвердили програму сприяння територіальній обороні міста Дніпра на 2022–2026 роки.

«Нині, коли ворог загрожує нам, нашій територіальній цілісності, ми повинні консолідуватися та діяти спільно задля захисту нашої країни у кожній її громаді, створювати умови для розгортання сил територіальної оборони. У Дніпра має бути достатньо засобів та сил протистояти та чинити супротив агресору. Будемо слідкувати за виконанням цієї програми. Ми долучилися до співпраці та взаємодії з представниками ТрО по всій Дніпропетровщині. Є позиція голови партії Олени Шуляк, що ми маємо ініційовувати створення територіальної оборони та сприяти національному спротиву на місцях. Тож будумо діяти згідно цих завдань», – прокоментувала голова депутатської фракції від партії «Слуга Народу» Дніпровської міськради Аліада Мансурова.

Зазначені завдання програми – сприяти забезпеченню готовності містян до національного спротиву, налагоджувати взаємодію між силами тероборони та безпеки міста з виконавчими органами, комунальними підприємствами, закладами та установами міської ради, громадськими та добровольчими формуваннями.

На п’ять років на реалізацію програми у бюджеті міста заплановано 140 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Дніпрі утворили комітет сприяння територіальній обороні міста, а також створюється міський центр ТрО. Планується, що комплекс буде для розміщення, управління, рекрутингу, підготовки військовослужбовців сил територіальної оборони, військово-спортивного та патріотичного виховання молоді. Також на території центру планують облаштувати полігон для вогневої, тактичної, інженерної, медичної підготовки, практичної та снайперської стрільби.

«Сесія розпочалася зі звернення міського голови щодо ситуації на північно-східному кордоні, про те, що Дніпро – це Україна, місто вільних людей, і ми готові до будь-яких іноземних інтервенцій. Депутати підтримали звернення Бориса Філатова. Розглянули і фінансово-бюджетні питання, а також затвердили програму щодо тероборони міста, аби змогли фінансувати відповідні заходи і завдання», – сказав секретар міської ради Олександр Санжара, коментуючи підсумки засідання.

Наступна чергова сесія Дніпровської міської ради запланована на 23 березня 2022 року.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here