У Нікополі запустили пілотний проєкт «Сила підтримки»

0
39


«Сила підтримки» – це тренінги для вчителів Нікопольського району, теоретичні та практичні заняття, аби навчити педагогів надавати першу психологічну допомогу учням. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук від «Слуги Народу» на своїй сторінці у Телеграм.

«На Нікопольщині цей навчальний рік розпочався в онлайні. З перших днів війни район обстрілюється ворогом практично щодня. Через безпекову ситуацію діти не можуть ходити до шкіл, але вони навчаються і продовжують отримувати знання попри всі виклики та перешкоди військового часу. Наші педагоги працюють у важких умовах. І я кажу не тільки про організацію освітнього процесу. Постійні тривоги, обстріли, ракетні загрози – усе це дуже сильно спливає на психологічний стан і самих викладачів, і, в першу чергу, учнів.В разі екстрених ситуацій у викладача немає можливості допомогти дітям, знаходячись поряд. Тому вчителі повинні знати, як діяти у таких випадках, які слова говорити, як заспокоїти дитину, які поради дати», – сказав Микола Лукашук.

В районі 73 заклади загальної та середньої освіти, майже 23 тисячі учнів. Серед них – діти переселенців, яких в районі зараз близько 45 тисяч.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here